Page content

article content

Bank Verzaakt Zorgplicht AFM

In de eerste negen maanden van 2013 is het aantal executieverkopen fors gedaald. Tot en met september zijn 1.309 huizen gedwongen verkocht en in het Kadaster ingeschreven (1822 in 2012).  Bron: Nu.nl  Bovendien mogen we verwachten dat het aantal nog verder daalt aangezien de NHG heeft aangegeven dat huizen niet maar op de veiling verkocht mogen worden omdat de opbrengst te laag is. De bank krijgt betaald, maar de NHG moet veel te veel bijleggen.

‘Zodra NHG-huizen onder de hamer gaan, krijgen wij gemiddeld 15 duizend euro minder dan wanneer zij via de makelaar verkocht worden’, zegt directeur Karel Schiffer van het garantiefonds voor huizenbezitters (NHG). Hij denkt dat hij dat geld beter kan besteden.  Aldus een artikel in de volkskrant in juli 2014.

Banken moeten zich aan de zorgplicht gaan houden (een wettelijke plicht volgens de AFM). Zij zijn een belangrijke oorzaak van het probleem: jarenlang hebben ze te veel en te hoge hypotheken verstrekt en nu de woningbezitters in de kou staan, gebeurt er niets.

Ik kan nog uren schrijven over wat wij dagelijks meemaken. Het is ten hemel schreiend…

 

Comment Section

0 reacties op “Bank Verzaakt Zorgplicht AFM

Plaats een reactie


*