Page content

article content

Woonwensen veranderen

Woonwensen van ouderen

De woningmarkt verandert. Woonwensen veranderen als gevolg van vergrijzing  maar ook door flexibilisering van de arbeidsmarkt en de trek naar de grote steden. Dit vraagt om nieuwe concepten.

Wij doen op dit moment onderzoek naar ouderen en hun huisvestingswensen en daar komen we verschillende situaties tegen. Ouderen willen langer thuis blijven wonen maar worden daartoe ook gedwongen omdat de overheid de kosten van wonen niet meer vergoed zolang mensen nog enigszins zelfstandig zijn.

Als ouderen wel willen verhuizen lukt dat niet altijd. Bijvoorbeeld in de situatie dat moeten worden opgenomen in een verpleeghuis maar hun woning niet kwijt raken. Dit is een regelmatig voorkomend probleem.

Maar er zijn ook vitale ouderen, die nog graag van het leven willen genieten en graag de overwaarde uit de woning willen halen. Daarvoor kunnen we sale and lease back doen: verkopen en terug huren. Mensen kunnen dan de overwaarde verzilveren en daarvan leuke dingen doen.

Een aantal ouderen wil graag zelfstandig wonen maar wel met de gezelligheid van een aantal gelijkgestemde ouderen, hetzij in een woning, hetzij in een appartementencomplex. De overheid noemt dit scheiden wonen en zorg. Er zijn diverse oplossingen voor woonruimte die gehuurd kan worden waarbij zorg en diensten kunnen worden ingehuurd.

Door de teruglopende vergoedingen van de huisvestingscomponent, kunnen ouderen niet langer meer in een verzorgingshuis worden opgenomen. Sterker nog, het verzorgingshuis oude stijl bestaat niet meer. Mensen willen en moeten langer zelfstandig thuis wonen omdat er geen vergoeding meer is voor wonen in het verzorgingshuis. Hier zijn aanpassingen aan de woning nodig of men zoekt een kleinere, gelijkvloerse woning.

Om die reden bieden wij maatwerk aan. Omdat iedere situatie uniek is. En omdat we graag helpen met de best passende oplossing. We blijven dus ontwikkelen. Net als de markt.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Woonwensen veranderen

Plaats een reactie


*