arrow_drop_up arrow_drop_down
19 augustus 2015 
in Nieuws

Goed rendement op vastgoedbelegging

Published by Marina de Haan · 19 August 2015 at 20:15

Rendement op Vastgoed trekt aan

Je hoeft helemaal niet zoveel geld te hebben voor een goed rendement. Beleggingspanden.nl concludeerde dat in het eerste half jaar van 2015 echt een verbetering zichtbaar is. Vooral beleggen in woningen loopt goed omdat woningen en appartementen redelijk te financieren zijn. Volgens dit online platform is het een goed moment om in vastgoed in te stappen, omdat in verschillende plaatsen in het land de verkopen beter gaan.
Stefan Bassant van beleggingspanden.nl: “Nu is juist een interessant moment om in te stappen, zeker wanneer men de vruchten van wenst te plukken. Ik denk dat er sprake zal zijn van een inhaalcorrectie en dat panden over vijf jaar weer een stuk meer waard zijn dan nu”.

Rendement op vastgoed trekt aan

Vastgoedbelegging beter dan geld op de bank

Iedereen weet dat geld op de bank minder waard wordt door de lage rente en de inflatie die hoger is dan de verkregen rente. Aangezien ook de huren stijgen (niet alleen door de indexering maar ook door een grotere vraag naar huurwoningen, zeker in de grote steden) heeft een vastgoedbelegger aan twee kanten rendement: een vaste inkomstenstroom en een waardestijging. Bovendien kopen investeerders panden al vaak onder de marktwaarde aan en deze overwaarde levert dus – naast de stijging van het pand – na een aantal jaren een goed rendement op.

Passieve inkomstenstroom

Iedereen is altijd op zoek naar een “passieve inkomensstroom”. Voor investeerders zijn dit de huurinkomsten. Voor de geldschieter/ financier is het de vaste rente die maandelijks wordt uitgekeerd. Die stroom gaat gewoon door, ook als je op vakantie bent. Een geldschieter hoeft geen verstand van vastgoed te hebben, hij leent zijn geld uit aan een vastgoedbelegger die het bedrag gebruikt om een woning te kopen. Die woning wordt verhuurd en de geldschieter ontvangt een rente voor het uitgeleende bedrag. Als extra zekerheid voor de financier geldt de waarde van de woning vaak als onderpand. Dat kun je van je geld op de bank niet zeggen, want de bank heeft nauwelijks tot geen onderpand.
Er is net weer 86 miljard euro aan Griekenland uitbetaald maar daar rijden echt geen geldwagens voor op en neer. Geld is vooral giraal en als je het goed beschouwt zonder onderliggende (intrinsieke) waarde. In Cyprus weten ze dat maar al te goed: als iedereen tegelijkertijd zijn geld gaat pinnen, is het er echt niet. Maar de waarde van een woning houdt stand. Daarom biedt een vastgoedbelegging een goede zekerheid bij een goed rendement.

Drempel hoog om in vastgoed te stappen
Niet iedereen vindt vastgoed leuk en durft een vastgoedinvestering aan. Het is een vak. Natuurlijk kun je het appartement van je zoon of dochter gaan verhuren als deze er uit trekt. Maar het vraagt ook onderhoud, controle op huurders, administratie. En wat als je een verkeerde aankoop doet? Of wat als je verkeerde huurders hebt? Daarom kiezen mensen er vaak voor om hun geld uit te lenen en een vast rendement te ontvangen. Dat rendement is een stuk hoger dan bij de bank en zoals gezegd: er is een onderpand. Dus gaat het met de vastgoedbelegger niet goed, dan krijg je in ieder geval de waarde van de woning. En die is aan het stijgen hebben we net gelezen…

Over de schrijver
Reactie plaatsen