fbpx

Waarom blijft vastgoed een goede belegging?

Waarom blijft vastgoed een goede belegging?

Dit is een van de meest gestelde vragen van dit moment. Aangewakkerd door Covid-19 waarmee een nieuwe crisis voor de deur lijkt te staan.

Beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren.

Je kunt een huis kopen en zelf verhuren of opknappen en met winst verkopen. Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Daarom is investeren in vastgoed met vast rendement een goed alternatief. Je hoeft geen huisbaas te zijn om in vastgoed te kunnen investeren. Je kunt ook rendement krijgen door je geld uit te lenen.

Erfbelasting woning
Erfbelasting op geërfd huis

Bij Woning Investeerders Netwerk werkt het als volgt: je investeert een bedrag en voor het uitlenen van dat bedrag ontvang je een vast rendement, over het algemeen maandelijks uitgekeerd. Een maandelijks passief inkomen dus.

Voor het uitgeleende bedrag wordt vastgoed aangekocht en dat vastgoed dient tevens als onderpand voor je lening. Met andere woorden: we geven recht van 1e hypotheek op de lening. Mocht er onvoorzien iets gebeuren, dan kan het vastgoed worden verkocht en de lening worden terugbetaald. Zo heb je zekerheid over het uitgeleende bedrag én een maandelijks inkomen, zonder zelf de zorgen van het vastgoed te hebben.

Waarom blijft vastgoed een goede belegging?

Er zijn meerdere redenen waarom vastgoed een goede belegging is.

  1. Waardevermeerdering

Huizen stijgen sinds mensenheugenis in waarde. Natuurlijk zijn er periodes waarin een tijdelijke daling aan de orde is, zoals we ons allemaal de huizencrisis van 2008 herinneren, maar over de gehele looptijd is de waarde vermeerderd.

Huizenprijzen 2000-2020
  1. Cashflow

Vastgoed levert inkomen op uit verhuur. Uiteraard zijn er ook lasten die moeten worden gedekt, maar uiteindelijk resteert een positief saldo.

  1. Inflatie voorkomen.

Geld op de bank wordt minder waard. Voor grotere bedragen rekenen sommige banken zelfs rente. En door inflatie en bankkosten wordt geld op de bank minder waard. Terwijl het leven om ons heen duurder wordt.

Daarom zoeken steeds meer mensen alternatieven om  rendement op hun geld te krijgen.

  1. Spreiden van vermogen

Niemand wil wedden op 1 paard, zeker niet als dat paard misschien niet wint. Als je geen verstand hebt van aandelen en opties, kun je net zo makkelijk winnen als verliezen. Spreid dus je vermogen en kijk goed waar het risico laag is.

  1. Beperkt risico

Een van de grootste voordelen van vastgoed is het beperkte risico van de investering, omdat vastgoed op de lange termijn zijn waarde behoudt. Daarbij geven wij 1e recht van hypotheek waardoor de lening kan worden terugbetaald uit de verkoop van de woning.

Is het echt zo simpel?

Ja, eerlijk gezegd wel. Bel of mail ons HIER en we geven een uitgebreide uitleg.

 

Deel dit bericht: