fbpx

Snel je huis verkopen met Woning Investeerders Netwerk

Gratis adviesgesprek?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Woninginvesteerdersnetwerk_sticker

Huis verkopen zonder restschuld

Het kan! We leggen het graag aan je uit.

Wat is restschuld?

Als de nog te betalen hypotheek hoger is dan de waarde van uw woning en je wilt verkopen, dan is er sprake van een restschuld. Bijvoorbeeld wanneer je huis € 150.000 waard is en de hypotheek nog € 175.000 bedraagt. Je kunt alleen verkopen als je de volledige € 175.000 aflost bij de bank. Wij kunnen je helpen om zonder restschuld naar je volgende huis te kunnen.

Minder of geen maandlasten
Wij zorgen dat je maandlasten verminderen

Verkopen zonder restschuld
Wij zorgen ervoor dat je geen restschuld overhoudt.

Minder of geen maandlasten
Wij zorgen dat je maandlasten verminderen

Verkopen zonder restschuld
Wij zorgen ervoor dat je geen restschuld overhoudt.

Hoe wij je huis verkopen zonder restschuld

Hoewel de laatste jaren tot 2020 de huizenprijzen zijn gestegen, zijn er nog steeds situaties waarin de hypotheek hoger is dan de marktwaarde van het huis.  Nog niet ieder huis verkoopbaar zonder restschuld. Soms is extra hypotheek op het pand genomen om een verbouwing te financieren. De kosten van zo'n verbouwing zie je niet altijd terug in de verkoopprijs. Zeker als het gaat om badkamers en keukens, hebben de nieuwe bewoners hun eigen smaak. En ook door corona komen huiseigenaren soms in de problemen bij verlies van baan of inkomen.

Moet je je huis verkopen en blijft er een restschuld over? Onze investeerders kunnen je maandlasten overnemen, zodat je je geld vrij krijgt om naar een andere woning te gaan. Zij zullen de woning verhuren om de maandlasten te dekken. Na een aantal jaren zal de hypotheek dalen en de waarde van de woning stijgen en dan kan de woning verkocht worden zonder restschuld. En inmiddels woont je dan zorgeloos in je nieuwe huis, zonder dubbele woonlasten.

Hoe werkt dat voor jou?

Ben je bang dat u de hypotheek niet af kunt betalen als je verkoopt en zit je daarom 'vast' aan je huis? We kijken samen wat je maandlasten zijn. Daaronder vallen ook de regionale belastingen en verzekering. Die maandlasten kunnen investeerders overnemen. Zij zullen de woning beheren en verhuren, zodat zij de maandlasten kunnen dekken met de inkomsten uit huur. Je hebt je geld dan vrij om een andere woning te huren. Omdat de hypotheek tijdelijk op je naam blijft staan, kun je mogelijk geen volgende woning kopen, maar vaak willen klanten dat ook (tijdelijk) niet. Eerst de eerste woning verkopen, dan weer verder zien. En in de tussentijd even huren om op adem te komen.

Zodra de waarde van de woning gestegen is en de hypotheek gedaald, kan de woning worden verkocht zonder restschuld. Vraag ons om vrijblijvend advies want wij zijn hierin gespecialiseerd.

Referenties

In deze VIDEO vertelt Isabelle hoe Woning Investeerders Netwerk haar en haar gezin heeft geholpen om van dubbele woonlasten af te komen en haar huis zoner restschuld te verkopen.