fbpx

Geërfd huis snel verkopen

Het kan! We leggen het graag aan u uit.

Verkoop een geërfd huis snel voordat u kosten maakt

Een huis erven hoeft niet alleen maar plezierig te zijn. Ten eerste is er het verdriet om het verlies van een nabestaande, maar voordat u een erfenis aanvaardt, wilt u ook weten of er vermogen of schuld is. U wilt niet verrast worden door kosten en of schulden die u moet betalen.

Bovendien levert een woning uit een erfenis de nodige vragen op: moet er nog maandelijks hypotheek worden betaald en wat zijn de overige maandelijkse lasten? Wat is de waarde van het geërfde huis en dekt deze waarde bij verkoop de hypotheek, die moet worden afgelost? Is de geërfde woning in goede staat om verkocht te kunnen worden en waar gaat u hem aanbieden?

Wij hebben een aantal belangrijke vragen voor erfgenamen op een rij gezet in dit e-book.

Huis verkopen via Woning Investeerders

 • Eerst verkopen, dan erfbelasting betalen;
 • Wij begeleiden gedurende het gehele traject ;
 • Wij bieden maatwerk;
 • Investeerders betalen alle kosten;
 • Contant bod en snelle procedure;
 • Discreet proces, geen bord in de tuin.

Waarde van de geërfde woning

Allereerst wilt u als erfgenaam weten wat de waarde is van het huis dat u erft. Soms kan de WOZ-waarde een indicatie zijn.

Gemeente stelt WOZ-waarde vast

Elk jaar stelt de gemeente de WOZ-waarde van uw huis vast. Dit gebeurt door een taxatie, waarbij soortgelijke woningen met elkaar vergeleken worden. De gemeente gaat bij het vaststellen van de WOZ-waarde uit van het bedrag dat een woning zou moeten opbrengen op 1 januari van het jaar daarvoor. Let op bij de WOZ: de taxatie is altijd van het jaar ervoor en de waarde wordt vastgesteld op basis van ‘soortgelijke woningen’ in hetzelfde gebied. Het is dus niet altijd een redelijke waarde en zegt niet voldoende over de waarde van uw geërfde huis. De WOZ is tevens de grondslag voor de belastingen en gemeentelijke heffingen, denk aan de onroerendezaakbelasting, waterschapslasten en uw inkomstenbelasting. De WOZ bepaalt dus ook de hoogte van de lasten van uw geërfde huis. En iedere euro telt.

De WOZ-waarde kunt u hier vinden.

 

Belastingen die u moet betalen:

Als u een huis uit een erfenis ontvangt, heeft u met de volgende belastingen te maken:

 • Erfbelasting
  De erfbelasting over een woning wordt door de hypotheekschuld van de WOZ-waarde af te trekken;
 • Inkomstenbelasting
  Inkomstenbelasting over de woning is afhankelijk van of u in het geërde huis gaat wonen, het huis verhuurt of dat u het leeg laat staan.

De belastingdienst wil op een bepaald moment de erfbelasting voor het huis afrekenen. Kijk HIER voor de hoogte van de erfbelasting. U wilt voorkomen dat u de erfbelasting moet betalen voordat de woning is verkocht, want dit zijn behoorlijke bedragen.

Hoewel we onze informatie op de site regelmatig bijhouden, raden we u als erfgenaam of erfgenamen aan voor actuele informatie te kijken op https://www.belastingdienst.nl/ of bij een notaris te informeren.

Kosten

Naast de lasten van hypotheek, belastingen en heffingen, vraagt een woning om onderhoud. Ook dat kost geld. Of misschien is de woning gedateerd en vraagt om een verbouwing voordat u kunt verkopen. U wilt niet onnodig geld uitgeven, maar het geld er juist uit halen en daarom de geërfde woning zo snel mogelijk verkopen. Als u profijt wilt hebben van de erfenis, is verkopen aan investeerders een goede optie. Er is geen financieel voorbehoud, want investeerders kopen contant.

Woning niet leeg laten staan

Als u een huis erft, is het misschien al leeg. Een leegstaand huis gaat snel achteruit en kan opvallen voor het verkeerde publiek. U wilt geen omkijken hebben naar de woning en voorkomen dat de woning verslechtert. Bovendien wilt u geen geld uitgeven, maar ontvangen. Een snelle verkoop is dan aan te raden. Voor investeerders hoeft de geërfde woning niet gerenoveerd of opgeknapt te worden omdat investeerders woningen in elke staat aankopen. Ook kopen zij cash, in euro’s, zonder voorbehoud financiering, zodat u het contante bedrag binnen enkele weken ontvangt.

Geen kosten via investeerders

Niet alleen het feit dat er geen financieel voorbehoud is bij investeerders, is aantrekkelijk want hierdoor kan de verkoop binnen een paar weken volledig geregeld zijn. Ook het feit dat u geen factuur van ons krijgt is een voordeel. Investeerders nemen namelijk de kosten voor hun rekening.

Geen bezichtigingen

Er is maximaal één kijkdagdeel en we zetten geen bord in de tuin. De verkoop aan investeerders gaat discreet, onopgemerkt en snel.

Vrijblijvend advies en bod

Als u meer wilt weten, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.