fbpx

Snel je huis verkopen met Woning Investeerders Netwerk

Gratis waardebepaling?

 • Cijfers - letters - huisnummer
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Woninginvesteerdersnetwerk_sticker

Geërfd huis verkopen

Wij geven vrijblijvend advies over uw geërfde woning zodat u kunt verkopen voordat u kosten maakt.

Geërfd huis snel verkopen voordat je kosten maakt

Bij het erven van een huis, wil je weten wat de consequenties zijn. Je wilt geen erfbelasting betalen voordat het geërfde huis verkocht is.

Een woning uit een erfenis levert de nodige vragen op: moet er nog maandelijks hypotheek worden betaald en wat zijn de overige maandelijkse lasten? Wat is de waarde van het geërfde huis en dekt deze waarde bij verkoop de hypotheek, die moet worden afgelost? Is de geërfde woning in goede staat om verkocht te kunnen worden en waar ga je hem aanbieden?

Wij hebben een aantal belangrijke algemene vragen voor erfgenamen en een aantal vragen over het verkopen van een geërfd huis op een rij gezet in dit e-book.

Geërfd huis verkopen
Geërfd huis snel verkopen

Huis verkopen via Woning Investeerders

 • Eerst huis uit erfenis verkopen, dan erfbelasting betalen;
 • Wij begeleiden gedurende het gehele traject ;
 • Wij bieden maatwerk;
 • Investeerders betalen alle kosten;
 • Contant bod en snelle procedure;
 • Discreet proces, geen bord in de tuin.

Waarde van de geërfde woning

Allereerst wil je als erfgenaam weten wat de waarde is van het huis dat je erft. Soms kan de WOZ-waarde een indicatie zijn. Voor erfbelasting wordt de WOZ altijd als waarde gehanteerd.

Gemeente stelt WOZ-waarde vast

Elk jaar stelt de gemeente de WOZ-waarde van huizen vast. Dit gebeurt door een taxatie, waarbij soortgelijke woningen met elkaar vergeleken worden. De gemeente gaat bij het vaststellen van de WOZ-waarde uit van het bedrag dat een woning zou moeten opbrengen op 1 januari van het jaar daarvoor. Let op bij de WOZ: de taxatie is altijd van het jaar ervoor en de waarde wordt vastgesteld op basis van ‘soortgelijke woningen’ in hetzelfde gebied. Het is dus niet altijd een redelijke waarde en zegt niet voldoende over de waarde van uw geërfde huis. De WOZ is tevens de grondslag voor de belastingen en gemeentelijke heffingen, denk aan de onroerendezaakbelasting, waterschapslasten en je inkomstenbelasting. De WOZ bepaalt dus ook de hoogte van de lasten van een geërfde huis. En iedere euro telt.

De WOZ-waarde kun je hier vinden.

Aangezien de WOZ waarde niet alles zegt over de actuele waarde van uw geërfde woning, doen wij graag een gratis en vrijblijvende waardebepaling. Dan weet je zeker of je met de verkoop de resterende hypotheek af kunt lossen en wat je er aan over houdt.

Waarom je geen kosten bij ons betaalt, kun je HIER lezen.

Belastingen bij een geërfd huis

Als je een huis uit een erfenis ontvangt, heb je met de volgende belastingen te maken:

 • Erfbelasting
  De erfbelasting over een woning kun je berekenen door de hypotheekschuld van de WOZ-waarde af te trekken;
 • Inkomstenbelasting
  Inkomstenbelasting over de woning is afhankelijk van het feit of je in het geërde huis gaat wonen, het huis verhuurt of dat je het leeg laat staan.

Erfbelasting woning
Erfbelasting op geërfd huis

De belastingdienst wil op een bepaald moment de erfbelasting voor het huis afrekenen. Kijk HIER voor de hoogte van de erfbelasting. Je wilt voorkomen dat je de erfbelasting moet betalen voordat de woning is verkocht, want dit zijn behoorlijke bedragen.

Hoewel we onze informatie op de site regelmatig bijhouden, raden we je als erfgenaam of erfgenamen aan voor actuele informatie te kijken op https://www.belastingdienst.nl/ of bij een notaris te informeren.

Kosten

Naast de lasten van hypotheek, belastingen en heffingen, vraagt een woning om onderhoud. Ook dat kost geld. Of misschien is de woning gedateerd en vraagt om een verbouwing voordat je kunt verkopen. Je wilt niet onnodig geld uitgeven, maar het geld er juist uit halen en daarom de geërfde woning zo snel mogelijk verkopen. Als je profijt wilt hebben van de erfenis, is het huis verkopen aan investeerders een goede optie. Er is geen financieel voorbehoud, want investeerders kopen contant.

Woning niet leeg laten staan

Als je een huis erft, is het misschien al leeg. Een leegstaand huis gaat snel achteruit en kan opvallen voor het verkeerde publiek. Je wilt geen omkijken hebben naar het geërfde huis en voorkomen dat de woning verslechtert. Bovendien wil je geen geld uitgeven, maar ontvangen. Een snelle verkoop is dan aan te raden. Voor investeerders hoeft de geërfde woning niet gerenoveerd of opgeknapt te worden omdat investeerders huizen in elke staat aankopen. Ook kopen zij zonder voorbehoud financiering, zodat je het bedrag binnen enkele weken ontvangt.

Geen kosten via investeerders

Niet alleen het feit dat er geen financieel voorbehoud is bij investeerders, is aantrekkelijk want hierdoor kan de verkoop binnen een paar weken volledig geregeld zijn. Ook het feit dat je geen factuur van ons krijgt is een voordeel. Investeerders nemen namelijk de kosten voor hun rekening. Kijk HIER als je wilt weten waarom je geen kosten betaalt.

Geen bezichtigingen

Wij verzorgen 1 of 2 kijkdagen en we zetten geen bord in de tuin. Het verkopen aan investeerders gaat discreet, onopgemerkt en snel.

Vrijblijvend advies en bod

Als je meer wilt weten, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

💰 Zijn er kosten als ik een huis erf?

Jazeker, denk aan hypotheeklasten, gemeentelijke heffingen en vooral ook (erf)belasting. Voor meer informatie klik hier.

🏚️ Welke belastingen moet ik betalen?

De belastingdienst heft erfbelasting. Of je inkokmensbelasting moet betalen hangt van meerdere factoren af. Klik hier voor meer informatie.

🏘️ Moet ik erfbelasting betalen voordat ik het huis verkoop?

Dat kan zeker het geval zijn, als de verkoop niet snel genoeg gaat. De belastingdienst houdt daar geen rekening mee. Klik hier voor meer informatie.