fbpx

Geen zelfbewoningplicht nieuwbouwwoningen in Rotterdam

Geen zelfbewoningsplicht in nieuwbouw Rotterdam

Beleggers schrokken van een recent bericht dat meer steden een zelfbewoningsplicht in gaan voeren. Deze woonplicht dwingt huiseigenaren om de aangekochte woning zelf te bewonen. Woningcorporaties maken al langere tijd gebruik van een zelfbewoningsplicht, maar enkele steden willen de regeling invoeren (zie ons eerdere BLOG over dit onderwerp). Dit betekent dat beleggers die woningen niet langer aan kunnen kopen.

Nieuwbouw Zalmhaven Rotterdam

Woonvisie 2030 Rotterdam

In de  Woonvisie 2030 wordt de invoering van een zelfbewoningsplicht niet genoemd. VVD-wethouder Bas Kurvers wil nog wel de ‘mogelijkheid en de wenselijkheid’ ervan onderzoeken. Lopende projecten zoals de Zalmhaventoren zouden met deze regeling in gevaar komen en dat is ongewenst. Aangezien de grootste partij Leefbaar Nederland ook tegen invoering van de regel is, lijkt dit vooralsnog niet te gebeuren.

Nieuwbouw Zalmhaven Rotterdam

Amsterdam en Utrecht

Amsterdam en Utrecht voeren de regeling wel in, om kopen en speculeren door beleggers te voorkomen en de woningen door particulieren te laten bewonen, zonder tussenkomst van beleggers.

Deel dit bericht: