Page content

article content

Cruciale vernieuwingen in de huurwoningmarkt

Nieuwe Doelgroepen

Nieuwe doelgroepen met nieuwe wensen dienen zich aan op de huurwoningmarkt.

Veel hoogopgeleide jonge stedelingen prefereren de flexibiliteit van huren boven koop. Ouderen wensen huurwoningen met comfort. Starters komen moeilijker dan voorheen op de koopwoningmarkt aan de bak; ze huren dus.

Nieuwe spelregels

Ondertussen heeft minister Blok veel nieuwe spelregels geïntroduceerd, en blijft dat doen. In het middensegment heeft hij het speelveld tussen corporaties en beleggers meer gelijk gemaakt. Zijn versoepeling van de huurbescherming – tijdelijke huurcontracten – brengt een aardverschuiving teweeg. Recent paste hij het woningwaarderingsstelsel in Amsterdam en Utrecht aan. Ook de rolverdeling tussen partijen verandert, nieuwe partijen komen tevoorschijn. Kortom, er is veel gaande – de huurmarkt krijgt een totaal nieuwe betekenis.

Bron: Vastgoedjournaal

Behoefte

Er is komt nog meer behoefte aan betaalbare huurwoningen in het middensegment: woningen met een huur tussen € 800 en € 1000. Omdat er de laatste jaren vanwege de crisis te weinig is gebouwd, is de krapte alleen maar toegenomen. 

Voor investeerders een belangrijk gegeven om op in te spelen. Weet u zelf niet hoe u moet investeren in de vastgoedmarkt, neem dan contact met ons op. 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Cruciale vernieuwingen in de huurwoningmarkt

Plaats een reactie


*