arrow_drop_up arrow_drop_down
19 oktober 2016 

Betaalbare Huurwoning in de Grote Steden?

Huren stijgen

De huren stijgen weer en met name in de grote steden gaat het hard. Woning Investeerders Netwerk investeert voornamelijk in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, den Haag en Utrecht. Daarbij blijven we nette woningen aanbieden met een marktconforme huur. Maar wat is marktconform nu eigenlijk? Wij worden wekelijks gebeld vanuit Rotterdam of we nog woningen aan kunnen bieden, want de huurmarkt wordt duurder en krapper.. en dus gaan de huren omhoog. Hierbij een overzicht dat Vastgoedjournaal recent publiceerde.

Betaalbaarheid Huurwoningen

Voor het eerst zijn per regio, per gemeente en soms zelfs per wijk cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in de sociale huursector in één overzicht te bekijken. Dankzij de Lokale Monitor Wonen. Een goed instrument voor huurders die een woning zoeken maar ook voor investeerders om hun eigen beleid op aan te passen.

Bron: Vastgoedjournaal:

Lokale Monitor Wonen

De Lokale Monitor Wonen is een initiatief van Aedes samen met de Woonbond en gemeenten (VNG, G4, G32). Bezoekers van de site kunnen achterliggende bestanden downloaden om zelf analyses te maken. De Monitor is namelijk openbaar.

Woningmarktgegevens

In de monitor zijn woningmarktgegevens bijeengebracht uit verschillende bronnen (waaronder CBS en WSW) over aanbod, doelgroepen, passendheid, inkomens, woonquotes en betaalrisico’s. De woningmarktcijfers worden gekoppeld aan inkomensgegevens van het CBS. Dit jaar ligt in de monitor de nadruk op gegevens rond sociale huurwoningen van woningcorporaties en de huurders van deze woningen. Alle gemeenten kunnen met elkaar worden vergeleken maar ook stedelijkheidsklasse, provicie en Nederland in zijn geheel.

De Lokale Monitor Wonen is onderdeel van de site Waarstaatjegemeente.nl. Klik op ‘Dashboard’. Selecteer een gemeente (links bovenin) en klik daarna op de tegel ‘Lokale Monitor Wonen’.

Over de schrijver
Reactie plaatsen