Page content

article content

5 Redenen Om Te Investeren in Vastgoed

Waarom investeren in Vastgoed?

Geld op de bank zetten heeft nauwelijks zin De spaarrente heeft zo ongeveer het nulpunt bereikt en daarmee wordt je vermogen niet meer waard. Dankzij de inflatie wordt je geld zelfs alleen maar minder waard. Dus geen geld naar de bank brengen, maar wat dan wel?

Je kunt aandelen of obligaties  kopen, je verdiepen in Forex (valutahandel), investeren in Cryypto Currency (zoals bitcoins) …Of je kunt beleggen in vastgoed. Vijf redenen om dat laatste serieus te overwegen.

1. Je investering heeft een onderliggende waarde

Stenen blijven waarde houden. Zeker gestapelde stenen. En al helemaal als ze in de Randstad staan… Een pand, of de grond waarop het staat, zal altijd iets waard blijven. Daarnaast genereert een pand opbrengst (huur). Een pand is tastbaar en kan worden verkocht.  Beleggeni n vastgoed betekent dus beleggen met waarde, die blijft.

2. Bescherming tegen inflatie

Investeren in vastgoed is niet inflatie gevoelig. Huuropbrengsten en de waarde van het vastgoed stijgen mee met de inflatie. Dat betekent dat huren omhoog gaan als de inflatie stijgt.  Dat kun je van veel andere investeringen niet zeggen.

3. Goed rendement

Vastgoedinvesteringen leveren twee soorten rendement op. Ten eerste de huur, die maandelijks wordt ontvangen en waarmee bijvoorbeeld de hypotheek kan worden afgelost zodat je daadwerkelijk eigenaar wordt van een pand. Daarnaast kun je het geld gebruiken om nieuwe investeringen te doen.  Ten tweede kan een pand in waarde stijgen zodat het rendement op langere termijn oplevert in geval van verkoop.  Vastgoed wordt vaak meer waard in de loop der jaren, zeker als het in een populaire stad ligt. En ja het kan ook dalen zoals we de afgelopen jaren gezien hebben maar na een daling volgt een stijging.

4. Laag risico

Nederlanders zijn spaarzaam en risicomijdend. Bij voorkeur spelen we ‘ op safe’. Dat kan met vastgoed omdat het geen papieren belegging is, maar er altijd waarde van het vastgoed blijft bestaan. Bovendien hoef je niet persé zelf vastgoed aan te schaffen, je kunt ook in vastgoed beleggen met vast rendement. Dan doen experts het werk. Elke maand inkomen vanuit je luie stoel.

5. Spreiding van vermogen en risico

Net als bij beleggen is het ook bij vastgoed belangrijk om te  spreiden en het risico te verkleinen .  Als je verschillende soorten investeringen hebt, zal de een de daling van de ander op kunnen vangen. Dat is altijd veiliger dan wedden op één paard.

Bel ons als je vragen hebt over investeren in vastgoed: 06 53 20 71 86

 

Comment Section

0 reacties op “5 Redenen Om Te Investeren in Vastgoed

Plaats een reactie


*